Saturday, April 7, 2012

demam diy bunga 3D -.-

salam n hai

emm..mane nak setat eh..oke akceli idea tuk celebrating rayya xlama lagi. heh. haruslah ia yang bernama baju rayya tuu. oke..akceli idea baju raya for this year da setat dari rayya taun lepas. haha..napsu besar kan? akceli jugak da lama plan baju plain dengan wane fuschia pink. tapi belom termakbul so dibawak ke taun ini. orait..first2 decide mau kale back to the basic, kaler earth light brown or ijau lumut tapi ade orang bangkang. so tepaksa ikut cakap boss.. -.-

jadik maybe ade dua kaler yang akan dipilih..xbole decide mane pun sbb kat kedai nanti cnfirm akan jumpa wane yang tantek2..so sepakat nak carik wane light fuschia pink or light turquoise..harus laa light sbb boss sedikit tanned! ;) btw, our planning baju rayya inspired by rizalman brand yang sangat adorable..yes! first time tengok baju tuu terus pinsan! nour antara jutaan pemerhati fashion designer rizalman ibrahim yang sgt awesome tu...huh! pemerhati jela..nak beli xmampu. -.- tiap kali ade feeling sinderela jek akan godek2 fabulousity by rizalman hingga bape jam lamanye..siyess i cant pick a favorite, most of the pieces caught my eye. hehh. soke, balik pada cite asal..nour mmg plan mau buat baju raya mcm nih..antara banyak2 yang ni simple n sgt gojesss..what a fabulous!




tantek kannnn? akceli cutting dress, colour or some bow yang ade tu nour tamo tengok dah..seriyes mau some rosette yang ditempek2 dekat baju. tantek sgt! so start from that moment nour nampak baju tuu nour da tekad mau improve my sewing sekill..mau buat rosette or 3D patch flower untuk baju rayya this year. oke..akceli 3D and rosette flower ni manyak jual kat kedai lace bunga riben beads bagai sume tu tapi most of yang ade jual kat kedai size die kecik and sangat terhad x dpt choose colour yang kite nak. lain la kalau rajin menapak ke jalan tar area situ ade kedai bunga riben yang agak banyak pemilihan rosette. tu pun size xbape nak jalan. heh. so nour godek2 mr.google tuk blajau cane nak buat 3D patch flower. da jumpe banyak gile blog2 DIY yang bagi tutorial cane nak bikin munge2 nih. ade dari jenis poddle, felt techniq, rolled roses, ruffled ribbon and burned sateen sampai laa jadik 3D. teknik yang sama mcm buat pompom flower pun ade. mata pun da rambang tengok mane satu nak buat. *.*  dalam duk rambang2 mata tu pun jari yang xbape nak runcing nih da ciap buat poddle 30 bijik dalam masa sehari for the first time. sungguh tegar! pasang niat mau ciapkan 100 bijik 3D flower for baju n some for handmade shawl..next posting nak share trial poddle yang da ciap..:)

nour violet  :)

No comments: